Jari Hautamäki - Hautamäki Training Oy:n tarina

Olen kotoisin maatilalta, ja maaseudun elämä on vaikuttanut minuun nuoresta pitäen. Isäksi tuleminen ja opiskelut Espoossa 1990-luvulla herättivät kiinnostukseni miehenä olemiseen ja miesten maailmaan. Pääsin työharjoittelun kautta mukaan väkivaltatyöhön ja Lyömättömällä Linjalle auttamaan väkivallasta eroon pyrkiviä miehiä. Tämän työn kautta sain kohdata monia elämän eri asioita, kohdata puhumisen ja tunteiden kätkemisen ja niistä puhumisen kulttuureja. Yli 20 vuotta kestänyt tärkeä ja vaikuttava työ haasteineen lähisuhde- ja perheväkivallan parissa on luonut itselleni merkittävän kokemuspohjan erityisosaamiselleni.

Perustin yritykseni Hautamäki Training Oy:n vuonna 2007. Yrityksen perustamista edelsi Lyömätön Linja järjestön ja Helsingin yliopiston sekä vankeinhoidon välisenä yhteistyönä kehitetty, lähisuhde- ja perheväkivallasta tuomittujen miesten väkivallan katkaisemiseen tähtäävä Unbeatables -ohjelma. Vastasin ohjelman käytännön kehittämistyöstä, osallistuin ryhmien ohjaukseen ja menetelmien kehittämiseen. Lyömätön Linja järjestön kehittämistyön päätyttyä, ohjelman kanssa toteutettava jatkotyö siirtyi perustamani yrityksen hoidettavaksi.

Lyömätön Linja päätyöni rinnalla olen tuottanut psykoterapiaa, työnohjauksia ja valmennuksia sekä erilaisia koulutus- ja kehittämistehtäviä. Työurani aikana olen saanut olla mukana kehittämässä useita nykyisin toimivia työmalleja, kuten Katkaise Väkivalta -yhteistoimintamalli, Lyömätön tie – Väkivallan katkaisuohjelma, Miehen Linja -maahanmuuttajamiehille, Dialogifoorumi ja Tunnefoorumi. Olen saanut työstäni valtakunnallista tunnustusta, kuten Kettil Bruun palkinto ja osallistunut useisiin tutkimus- ja kirjallisuusprojekteihin, tuottaen niin omia julkaisuja kuin yhteistyössä muiden alan asiantuntijoiden kanssa.

Päätin työni Lyömätön Linja Espoossa järjestön toiminnanjohtajana elokuussa 2018, siirtyen kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Olen tyytyväinen siitä, että voin hyödyntää aiempia kokemuksiani yritykseni palveluissa ja saan edelleen toimia myös miesten parissa ja vahvistaa puhuvien ja tuntevien miesten kulttuuria.

Oma taustani ja erityisosaaminen kriisi- ja muutostyössä, johtaminen ja sen kehittäminen on toiminut hyvin yritykseni toiminnan peilinä. Olen huomannut, että erityisesti tunnekeskeiselle työlle on nykyajassa suuri tilaus. Minulla on kyky ja taito luoda rauhallinen ja turvallinen tila aidolle ihmisten väliselle kohtaamiselle. Tässä pysähtymisen tilassa voi jokainen puhua vaikeistakin asioista ja kertoa tunteistaan kiireettä ja olla oma itsensä.

Yritykseni Hautamäki Training kehittyy koko ajan asiakkaidensa kanssa tapahtuvassa vuoropuhelussa. Haluan huolehtia siitä, että yritykseni auttaa ihmistä löytämään oman ainutkertaisuutensa ja unelmansa. Haluan edistää hyvää fiilistä ja varmuutta hyvään johtamiseen. Haluan olla mukana vahvistamassa työyhteisön tunnetta ja henkeä niin, että parhaimmillaan koko työyhteisö on liekeissä.

Hautamäki Training auttaa ihmistä löytämään oman ainutkertaisuutensa, ja vahvistamaan työyhteisön tunnetta ja henkeä. Teemme työtä toimivan työyhteisön puolesta.Tunne ja henki, ilman niitä työyhteisöä ei ole.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta - Hautamäki Training Oy

Ota yhteyttä ja kysy lisää